Werkgeluk? Werkdruk zal je bedoelen?

Vanochtend werd het weer even fijntjes onder onze neus gedrukt. Het onderzoek van V&VN http://venvn.nlwijst uit dat maar liefst 75 procent van de verpleegkundigen en verzorgenden een té hoge werkdruk ervaren. Hoe zit het met ons werkgeluk, en hoe houden we de invloed daarop?

De passie houdt de één staande, terwijl de ander ondanks dezelfde passie en liefde bezwijkt onder de druk. In de pauze of na je dienst heb je het er nog eens over met je collega’s, hoe doen we dit toch? “Er moet iets veranderen”, is een veel gehoorde en gelezen kreet.

Los van de organisatorische zaken, geloof ik er echt in dat wij ons werkgeluk in eigen handen hebben. Door bewust te relativeren en keuzes te maken, kun je heel bewust de grip houden op het werkplezier en zo voorkomen dat je in een neerwaartse spiraal komt.

We hebben samen het gemeenschappelijke doel om goede zorg te verlenen, en hierin vullen we elkaar aan met individuele kwaliteiten. Het goed inzetten van het personeel en de kwaliteit is een onderwerp wat gelukkig steeds vaker naar voren komt.
Geen strak takenpakket, maar per individu ruimte voor persoonlijke kwaliteit en/of ontwikkeling. Want door jou als zorgmedewerker meer te stimuleren om in jouw eigen kracht te gaan werken, neemt gevoelsmatig de werkdruk af en het werkplezier toe, een win-win situatie!
Neem jij de ruimte om jouw kwaliteit(en) in te zetten, doe jij genoeg van datgeen waar jij goed in bent en wat jij graag doet?

Ik nodig je graag uit om deze week eens te beginnen met dit op papier te zetten. Kijk eens naar de taken en zaken waar jij goed in bent en die jou energie geven, en schrijf deze op. Maak vervolgens een doel voor jouzelf om je hier komende week mee bezig te houden, zo kun je voor jezelf echt een uitdaging creëren!

Wat wíl jij de komende week graag doen? Deel het hier!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *