Haal jij alles eruit wat er in jou zit?

Een column om jou te motiveren en stimuleren omdat er altijd ruimte is om van elkaar te leren en zo jezelf door te ontwikkelen!

Als professional en als persoon hebben we allemaal een rol bij de zorgvrager en in het team. Dit heeft te maken met kennis, karakter, levenservaring en persoonlijkheid. Hierin heeft iedereen zijn/haar sterkte punten en als team ben je een gemengd gezelschap. Jullie vullen elkaar aan waardoor je de cirkel rond maakt.

Nadat we op een vaste werkplek zitten, worden deze kwaliteiten vaak steeds duidelijker. Los van iemands functie, heeft iedereen een eigen kracht.
Dit is functioneel, maar de op de loer liggende routine is een gevaar omdat zaken van een persoon kunnen gaan afhangen. Waar de één bijvoorbeeld communicatief sterk is, is een ander meer gericht op praktische zaken, en weer een ander meer technisch gericht. Ze zijn allemaal even belangrijk en even nodig, en er zou meer aandacht besteed kunnen worden aan het doorontwikkelen van jou als zorgverlener. We hebben namelijk al die punten in huis!
Zo kan er optimaal gebruik gemaakt worden van de aanwezige kwaliteiten, en is er ruimte om te leren op vlakken waar nog een uitdaging ligt. Er zit vaak veel meer in dan er uit gehaald wordt!

Neem nu even de tijd om voor jezelf duidelijk te krijgen waar je goed in bent, en waar jij nog graag in wil ontwikkelen. Word dit goed ingezet naar jouw idee?
En aan de andere kant; waar ligt voor jou een uitdaging?

De volgende stap is om op zoek te gaan naar iemand die goed is in datgene waar jij graag in wilt leren, en dat is niet altijd even makkelijk maar daar kom ik nog op terug. Stap voor Stap! Weet jij al waar je mee aan de slag gaat?

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *