Meer dan je best, kun je niet doen. Toch?

Meer dan je best kun je niet doen, dit hebben we allemaal wel eens gehoord of gezegd.

In de zorg werken is het mooiste wat er is, en tegelijkertijd soms heftig, zwaar of verdrietig.
Is ons best niet meer genoeg, als we het nieuws moeten geloven? Dit is niet het geval. Kunnen sommige zaken anders aangepakt worden? Vast.

Als persoon en in je rol als zorgverlener hebben wij allemaal onze kwaliteiten en valkuilen. Als je leert om je eigen kwaliteiten te kennen, kun je ook je valkuilen beter inschatten. Ik geloof er in dat we altijd ruimte hebben om onszelf verder te ontwikkelen.
Het mooiste is als je opmerkt dat jouw collega een andere kwaliteit heeft waar jij weer wat van kan leren, om zo jezelf te blijven ontwikkelen. Bijvoorbeeld: mijn kwaliteit is dat ik een groot verantwoordelijkheidsgevoel heb, mijn valkuil is dan het uiterste daarvan; dat ik zaken niet los kan laten. Ik kan daarin iets leren van mijn collega die iets meer afstand kan nemen.
Wist je dat wanneer je je heel erg kan ergeren aan iemand, dit vaak juist iemand is waar je wat van kan leren? Hier kom ik in een andere column op terug.

 

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *